کد خبر: 24234126
تاریخ انتشار: چهارشنبه 28 بهمن 1394
خانه » حواشی » معاونت تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه های علمیه » میلاد حضرت زینب(س) بر شیعیان جهان مبارک باد.
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
به مناسبت پنجم جمادی الاولی

زیور انس و محبت زینت خلق و فا در سال پنجم یا ششم هجرت، روز پنجم جمادی الاول، زینب دختر علی و زهرا علیها السلام در مدینه منوره به دنیا آمد و خانه امامت را غرق شادی کرد...

به گزارش چی 24 به نقل از معاونت تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه های علمیه:

از چمن تا انجمن جوش بهار زینب است // گر شهادت گل كند عطر مزار زینب است
ساربـان كربـلا هـر چند می باشد حسیـن // اشتـران صبـر را تَنـگ مهـار زینب است
گـر دمی همـره شوی بـا گرد باد راه شام // صحــرا پـر از گـرد و غبـار زینـب است
گـر ببندد دل شكستن صورتـی در كربلا // در پس هـر شیشه ای آیینه دار زینـب است
زیـور انس و محبـت زینت خـلـق وفـا // زیـور انس و محبـت زینـت خـلـق وفـا
زیور انس و محبت زینت خلق و فا در سال پنجم یا ششم هجرت، روز پنجم جمادی الاول، زینب دختر علی و زهرا علیها السلام در مدینه منوره به دنیا آمد و خانه امامت را غرق شادی كرد.
زینب شیر زن كربلا كه حیا و عفت را در اوج و نهایتش برخوردار است، بلندترین نگهبان عفت و پاكی است؛ به گونه ای كه همسایه او سالها قد و قامت او را ندید؛ زیرا كه او در خانه و در پس حجاب زندگی می كرد و تاریخ در آن دوران او را جز از پشت پرده ندید. و هر گاه به زیارت مرقد مطهر پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله می رفت، پدرش علی علیه السلام در پیش و برادرانش حسن و حسین علیهم السلام در اطراف او بودند و شمعهای روشن اطراف قبر نیز توسط پدر بزرگوارش خاموش می شد تا قد و قامت زینب برای دیگران آشكار نباشد. 
با این حال، او زنی بود كه حضور اجتماعی فعّالی داشت و در دوران خلافت پدر در كوفه عهده دار تعلیم و تفسیر قرآن بود و در دوران امام حسین علیه السلام در كنار برادر در بزرگ-ترین انقلاب جهان هستی، ایفای نقش كرد و بعد از شهادت برادر و یاران او مدیریت ادارة بیش از 72 نفر زن و كودك اسیر را به عهده گرفت و با آنكه در محاصرة دشمن بود، با سربلندی قافله اسرار را از كربلا تا شام و از آنجا تا مدینه سرپرستی كرد و هر جا لازم بود، در حضور نامحرمان بی شمار سخن گفت و خطبه خواند؛ چنان كه بازار كوفه نزدیك به دارالاماره خطبه خواند؛ خطبه بیدار گرانه و كوبنده ای كه نزدیك بود مردم كوفه علیه ابن زیاد دست به شورش بزنند، ولی در لحظة خطبه خواندن با تمام وجود حیا و عفت را به نمایش گذاشت تا آنجا كه خزیم اسدی می گوید: « متوجه زینب شدم. به خدا سوگند! زنی را كه سرتاپاشرم و حیا باشد، سخنران تر از او ندیدم. گویی زینب از زبان علی علیه السلام سخن می گفت.» 
و در مجلس یزید نیز لب به سخن گشود و بر سر یزید فریاد زد كه « آیا از عدالت است كه تو زنان و كنیزان خود را در پرده نشانی و دختران [پرده نشین] رسول خدا صلی الله علیه وآله را اسیر كنی؟ پردة آبروی آنها را بدری و صورت آنهارا نمایان سازی؟...» 
نگاهی هر چند اجمالی و سریع به زندگانی حضرت زینب علیها السلام و امثال او، ثابت می كند كه زن می تواند در صورت ضرورت و نیاز، بیشترین و بهترین حضور را در جامعه داشته باشد و مرز حیا و عفت را نیز با كامل ترین وجه ممكن پاسداری و مرزبانی نماید.





برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین